Goed Nieuws over Korsen en Kaaien !!!!

Wat lijkt het alweer lang geleden dat we begonnen met plannenmaken voor het openlucht theater. Het was najaar 2019, en nu zijn we door corona zomaar bijna drie jaar verder voordat acteurs, muzikanten en zangers buiten op locaties in Varik en Heesselt zullen optreden, nl in de weekenden 17/18 en 24/25 juni 2022.

Lees meer

Opbrengst Rabo Club Support 2021

Hartelijk dank aan alle stemmers en Rabo Club support.
Stichting Kerk Heesselt heeft het mooie bedrag van € 268,68 mogen ontvangen
Bedankt! Hiermee kunnen we de kerk weer mooi verlichten in december

Rabo Clubsupport 2021

  Ook dit jaar doet de Stichting Kerk Heesselt weer mee met Rabo Clubsupport. Bent u lid van de Rabobank, dan kunt u via de app of de website uw stem uitbrengen op Stichting Kerk Heesselt. Dat kan van 4 tot 25 oktober dus wacht niet te lang en breng vandaag nog uw stem uit.

Geen lid, maar wel een rekening of verzekering bij de Rabobank, dan kunt u gratis en zonder verplichtingen lid worden via app of website en direct uw stem uitbrengen op Stichting Kerk Heesselt.

Uw stem is hard nodig om geld bij elkaar te krijgen om de kerk van Heesselt in december weer in de schijnwerpers te zetten.

Nieuw in Heesselt: audiotour over het kerkhof!

Zaterdag 25 september om 11 uur komt Wethouder van Cultuur Rutger van Stappershoef naar Heesselt. Hij lanceert dan een unicum in de gemeente West Betuwe: de audiotour over het Heesseltse kerkhof die vanaf dat moment met een QR-code te beluisteren is. Bedoeld voor voorbijgangers en bezoekers, maar vooral ook voor de dorpelingen zelf.

Lees meer

INSPIRATIE VAN WAALFORMAAT

Anna Marie Van Thiel de Vries werd geboren op de Heesseltse steenfabriek, die de eerste twaalf jaar van haar leven haar directe leefomgeving was. Aan de Waal, op het altijd drukke fabrieksterrein, waar in de jaren vijftig wagentjes met paarden ervoor en later tractoren met wagentjes erachter af en aan reden met stenen. Ondanks de grote bedrijvigheid was het dus toch ook haar speelterrein, al golden er strenge verboden en werd er gewaarschuwd voor alle mogelijke gevaar.

Lees meer

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.