button6  facebook

Bevrijdingsevenement, 5 mei van 12:00-18:00 uur, kerk Heesselt

De culturele stichting sluit aan bij Tour de Waal, het vrijheidsevenement wat aan beide oevers van de Waal plaats vindt. In Heesselt vaart weer een extra pontje zodat u gemakkelijk van het ene naar het andere evenement kunt fietsen. Maar u kunt ook de hele middag in Heesselt blijven, want er is genoeg te doen.

Openingsparade

Tussen 12:00 en 13:00 uur gratis koffie en thee met appeltaart en Hollandse muziek als opwarmertje voor de opening die vanaf 13:00 uur start met een parade van kunstzinnige vrijheidsjurken van Simone ten Bosch. Voorzitter Tour de Waal de heer Ton Jansen zal wethouder Jacoline Hartman van de gemeente West Betuwe introduceren. Zij zal een openingstoespraak houden en het bevrijdingsvuur aansteken waarmee het festijn officieel is geopend.

Kunst

Bij de kerk is het weer genieten van een ware kunstoase. Maar liefst 8 kunstenaars,  Hans Vernooij, Soraya van Houwelingen, Darja Vos, Dick van Leeuwen, Dik Kusters, Mérie Rijnberk, Fransje Smit en Petra Kleyn, geven in en rond de kerk uiting aan het thema “De bevrijding van het zaad”. In elk zaadje schuilt een wonder, het kan kiemen en tot bloei komen, het begin van iets moois.

Muziek

Zowel live als via de geluidsinstallatie is er muziek. Diverse musici hebben al toegezegd hun bijdrage te willen leveren. Waaronder Wim de Penning orgelimprovisaties om 15:00 uur, David van Olst met Flamenco en klassiek gitaar bij de poëzie, Mile Lukic met het bevrijdingslied bij de opening.

Poëzie 14:30 uur

De rondtrekkende poëzietour komt langs met verhalenverteller Jacq Zinken en stadsdichters uit Wijk bij Duurstede en Werkendam.

Eten en drinken

De gehele middag is er een aanschuiftafel “meet and eat”. Er is koffie, thee, wijn en sap en voor de hongerige magen is er soep en zijn er belegde waalbroodjes. Wilt u iets bijdragen aan al dat lekkers? Graag in de fooienpot.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.