button6  facebook

Fietstocht en concert

Een zaterdag waarin sportiviteit en klassieke muziek gecombineerd worden? Op 8 juni is dat allemaal mogelijk in het Betuwse dorp Heesselt. 

Tussen tien en half elf start bij het monumentale kerkje middenin het dorp een knooppuntenfietstocht die onder andere door het prachtige landgoed Mariënwaerdt voert.

De vermoeide benen kunnen om vier uur na terugkeer bij de Heesseltse kerk uitrusten terwijl concert organist Koos Damman samen met sopraan Irene Vonk een concert geeft.

Hij speelt op het met bladgoud gerestaureerde Knipscheerorgel van Heesselt en gaat door eeuwen van orgelmuziek heen. Het repertoire varieert van Bach tot de 20ste eeuwse componist Hendrik Andriessen.

Koos Damman is hoofdorganist van de Grote of St. Nicolaaskerk in Muiden en bespeelt daar het oudste orgel van het Gooi dat uit de 17e eeuw stamt. Hij verheugt zich op het concert omdat ook hij, net als andere beroepsmusici die in het Heesseltse kerkje speelden, de akoestiek heel bijzonder vindt.

Het  belooft een mooie zaterdag te worden waarbij uiteraard ook mensen die niet meefietsen welkom zijn om het concert bij te wonen. Na afloop kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.

Waar: Kerk Heesselt
Adres: Kerklaan 6, 4063 CV Heesselt
Wanneer: 8 juni 2019, aanvang 16:00 uur
Vanaf 10:00 uur fietstocht door de Betuwe mogelijk. Start tussen 10:00 uur en 10:30 uur.
Toegang: €8 inclusief drankje na afloop, voor vrienden van de stichting €2 korting.
Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.kerkheesselt.nl

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.