Nieuw in Heesselt: audiotour over het kerkhof!

Zaterdag 25 september om 11 uur komt Wethouder van Cultuur Rutger van Stappershoef naar Heesselt. Hij lanceert dan een unicum in de gemeente West Betuwe: de audiotour over het Heesseltse kerkhof die vanaf dat moment met een QR-code te beluisteren is. Bedoeld voor voorbijgangers en bezoekers, maar vooral ook voor de dorpelingen zelf.

Ook opent hij de tentoonstelling in de kerk die tegelijkertijd met Waardart is georganiseerd. Kunstenaar Anna Marie van Thiel de Vries is de dochter van steenfabrieksdirecteur ‘meneer Jaap’ die in 1963 overleed. Haar werk is geïnspireerd op haar gelukkige jeugd in Heesselt en je herkent er de stenen uit de oven in.

Ook is Anna Marie te horen in de audiotour die met subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds is gemaakt. Jacqueline Maris uit Heesselt sprak daarvoor met nabestaanden en leidt u in de audiotour rond over het kerkhof. Ze vertelt over ons dorp, de kerk en de rivier, en staat stil bij bijzondere graven met persoonlijke verhalen.

Wethouder van Stappershoef is enthousiast over de audiotour die volgens hem perfect past in het cultuurbeleid van de gemeente: ‘Dit initiatief weet op een unieke manier de historische verhalen in en rondom het dorp Heesselt tot leven te brengen en ik hoop dat dit vele andere kernen in de gemeente doet volgen. Complimenten aan alle inwoners die hieraan bijgedragen hebben!’

Komt allen naar de opening zaterdag 25 september om 11 uur zodat Wethouder Van Stappershoef kan ervaren dat cultuur in Heesselt springlevend is.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.