Wilt u de kerk huren?

KerkHeesselt

Kerk Heesselt

De kerk van Heesselt kunt u huren voor het sluiten van een burgerlijk huwelijk, lezingen, bijeenkomsten, congressen en concerten passend bij het karakter van het kerkgebouw. Voor vragen kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Onderstaand vindt u een beschrijving van de kerk uit het monumentenregister, een beschrijving van het in 2014 gerestaureerde Knipscheerorgel en de verhuurprijzen.

Lees meer

Te koop: Boek over de historie van het kerkje in Heesselt

Corry Derksen( † 21-02-2020) heeft onderzoek gedaan naar de geschiedenis van het neogotische kerkje in Heesselt. Daarvoor spitte ze alle nog aanwezige notulenboeken van de kerkenraad door. Ook ging ze te rade bij het regionaal streekarchief in Tiel. Daar bood men haar tot drie maal toe het archief van de kerk in Varik aan, want daar hoort de kerk van Heesselt immers bij. Tegenwoordig wel! Maar tot 1946 waren de kerken van Heesselt en Opijnen met elkaar verbonden.

Lees meer

Te koop: boekje ‘Een rondgang door de middeleeuwse toren van Heesselt’

Torengids Pieter van der Schoot ontdekte bij een toevallige fietstocht de middeleeuwse Heesseltse kerktoren. Nu is er een boekje van zijn hand verschenen over deze unieke ‘duiventoren’.

Onlangs verscheen een artikel over het tot stand komen van dit boekje in Weekblad West Betuwe: https://www.weekbladwestbetuwe.nl/nieuws/algemeen/1013667/-ik-ben-een-torengek-

Het boekje ‘Een rondgang door de middeleeuwse toren van Heesselt’ van Pieter van der Schoot met verhalen over de toren, historisch beeld en fraaie foto’s van Esther de Bruijn, is voor 5 euro (+ eventuele porto) te koop bij Historisch Cultureel Centrum Kerk Heesselt. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.